woensdag 6 juni 2012

Dag 24: Poepsimpele eiercurry

Als er één land is waar ze veel kunnen met heel weinig, dan is het India wel. Deze overheerlijke curry is het perfecte voorbeeld van een eenvoudig maar toch smaakvol gerecht. En het lijkt alsof je er uren mee in de weer geweest bent. Zeg vooral niet aan je disgenoten dat het eigenlijk op zo'n goeie 15 minuutjes gepiept is. Kwestie van jouw eer als keukenprins(es) hoog te houden. Er zijn vele varianten van deze eiercurry, ik heb deze gemaakt met wat ik in huis had. Dus improviseren mag altijd.

Voor de Nederlanders onder ons: dit is een Vlaamse blog en wij spreken van Indisch en niet Indiaas (wen er maar aan). :)

eiercurry


Wat heb je nodig voor 2 personen?


4-6 hardgekookte eieren
2 el arachideolie (olijfolie past echt niet in de Indische keuken)
2 tl garam masala specerijenmengeling
1 grote ui fijngesnipperd
1 blik tomaten in blokjes (400 g)
15 cl volle yoghurt (mag ook Griekse zijn)


Warm de olie op in een pot met dikke bodem. Doe er de garam masala bij en laat 2 minuutjes meebakken tot het zalig begint te ruiken. Mocht je toevallig op dat moment de neiging hebben om te hoesten, da's normaal. Het betekent dat de masala vrij pikant is. Doe er de ui bij en laat rustig glazig bakken. Nu mag het blik tomaten erbij. Roer goed en laat 10 minuutjes pruttelen.

Pel ondertussen de eieren en doe ze na die 10 minuutjes bij de curry alsook de yoghurt. Als het nog te pikant is, mag er gerust meer yoghurt bij. Zet het vuur af, maar laat de pot staan met het deksel dicht.


Serveer de curry met wat rijst en eventueel chapati's of naan. Of met wat ik morgen ga posten. Geen idee hoe het heet maar 't is lekker én makkelijk. Ow ja, en koriander mag er ook altijd bij.


Smakelijk!


Ann


11 opmerkingen:

  1. Enkele jaren geleden heb ik dit gegeten, 't was wel in Maleisië, maar ik denk toch dat het hetzelfde was, en 't was behoorlijk pikant, en 't was heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Love egg curry mom always made curries with eggs, when we had unexpected family or guest comming home and in India it is a lot of time unexpected guest unlike here, they will just arrive they might be passing throug our town and it will be like oh ok we will go to tehir place and catch up, but always everybody was welcome home even if it was a surprise, i remember running to the local shop to get eggs when we had unexpected guest :-) Curry looks so good.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. It was the first time I had it, and I really liked it. I have my own chickens so I always have eggs. :)

      Verwijderen
  3. ik ben zot van indische curry's, dus de kans dat dit eens op mijn tafel belandt, is heel groot !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me heel lekker!
    Waar vind jij garam masala? Ik kocht die vroeger in de delhaize, maar sinds enige tijd zitten deze zakjes niet meer in hun assortiment.
    Nog een tipje, ooit eens gelezen en al dikwijls beproefd (met succes): gehakt met garam masala en verse koriander opvrolijken. Balletjes draaien en bakken op de bbq. Kan ook koud gegeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop dat bij de Sikhs in Sint-Truiden, lekker goedkoop. :)

      Verwijderen
  5. Een kleine aanvulling vanuit het hoge noorden: wij spreken ook van Indisch.

    BeantwoordenVerwijderen