zaterdag 10 maart 2012

Pasta voor als je niet veel tijd hebt.

Dit is een pasta die ik zeker eens in de twee weken maak. Gewoon omdat het zo snel gaat. 't Kan zelfs zijn dat ik 'm al eens geblogd heb, ik ben niet zeker en ik ben te lui om eens te gaan kijken. Soit, 't is een vegetarische pasta en eentje die altijd goed binnengaat.


speedy pasta


Wat heb je nodig?

1 blik tomaten (400 g)
1 ajuin
2 teentjes look
1 chilipeper (gedroogd of vers)
1 eetlepel oregano (gedroogde)
1/2 glas rode wijn (optioneel)
1 potje ricotta (ong. 200 g)
peper en zout
olijfolie

Pasta


Hak de ajuin, de look en de chili (met of zonder pitjes afhankelijk van hoe pikant je het wil) fijn en fruit in wat olijfolie. Doe er de tomaten uit blik bij, kruid met peper en zout. Giet er eventueel wat wijn bij en laat 10 minuutjes pruttelen. Doe er de oregano en de ricotta bij. Roer goed tot de ricotta volledig is opgenomen. Doe de saus in een blender en mix. Heb je geen blender, dan is het zo ook goed, maar als je het mixed dan is de saus veel fluweliger.

Nog eens proeven en eventueel kruiden met peper en zout. Zet de saus terug efkes op het vuur.


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak* in gezouten water. Giet af en roer de saus eronder. Verdeel over de borden en dien eventueel op met wat parmezaan.



Goe zenne!

*Je mag voor je de pasta afgiet een sauslepel (géén pollepel hé) van het kookvocht bij de saus doen om een nog meer fluwelen saus te krijgen.

7 opmerkingen:

  1. Zo receptjes, daar hou ik van.
    Mersie trouwens nog voor de chili, het is de sin carne geworden voor 10 man maar het werd uiteindelijk een overkook voor 20. We hebben er nog drie dagen van gegeten, en 't smaakte elke dag nog een beetje beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er 'n geweldig receptje uit! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voila ... T staat te pruttelen ... K ga er nog een scampietje bij bakken en klaar! Merci voor t recept!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voila ... T staat te pruttelen ... K ga er nog een scampietje bij bakken en klaar! Merci voor t recept!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met scampi is een schitterende combinatie. Laat het smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit was superlekker! Ik had wel wat overdreven met mijn arrabiata-kruidenmix, het was al wat pikant genoeg van zichzelf...

    BeantwoordenVerwijderen