woensdag 31 augustus 2011

Terug naar...

... de weegschaal! Ah ja, 't is niet omdat we twee maanden in een regenfrakske hebben rondgelopen dat we niet op ons lijn moeten letten hé. Vandaag beginnen we met een eenvoudig vleesloos gerecht: courgettes uit de oven met mozzarella. Toegegeven, superlight is kaas nu ook weer niet, maar ik probeer dan ook niet heiliger te zijn dan de paus.


grilled courgettes


Wat gaat daar allemaal in? (voor 2-3 personen)

2 courgettes
2 teentjes look fijngesnipperd
10-tal kerstomaatjes
2 bollen mozzarella (geen buffel want da's te vochtig)
50 g geraspte parmezaan
10 blaadjes basilicum
peper en zout


Was en snij de courgettes middendoor. Lepel er met een lepel er het vruchtvlees uit. Zorg daarbij dat je niet door de schil gaat.

courgette + spoon

Hak met een mes het vruchtvlees fijn en doe in een kom. Voeg er de look aan toe. Was de tomaatjes en snij ze middendoor, druk er de pitjes uit. Hak de tomaten fijn. Snipper ook de blaadjes basilicum fijn. Roer alles onder elkaar en kruid met peper en zout.

Snij de mozzarella in stukjes.

Vul de courgettes met het courgette-tomatenmengeling en de mozzarella en werk af met de parmezaan.


stuffed courgettes


Leg de courgettes in een vuurvaste schotel die wat ingevet is met olijfolie. Zet ze gedurende 20-25 minuutjes in een voorverwarmde oven op 190° of tot de courgettes gaar zijn. Als je ze gemakkelijk kunt doorprikken met een mes zijn ze gaar.

Lekker met een slaatje en in de oven gebakken aardappeltjes.


Het recept voor de aardappeltjes?

Bereiding voor 2 personen:

Was 500 g krielaardappeltjes en snij ze in de lengte middendoor. Leg ze op een ovenplaat, besprenkel met verse fijngehakte rozemarijn en fleur de sel. Je mag daar eventueel ook een straaltje olijfolie overgieten (is het lekkerst, maar niet zo light). Zet 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 190° of tot ze gaar zijn.

4 opmerkingen:

  1. Wat kan ik nog meer zeggen dan nami nami:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kunde voor 't gemak nog de kcal bijzetten ;-)
    of de wéwé puntjes ? Kwestie van mij een beetje te motiveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, ik zou het begot niet weten. Je mag voor één keer ook light mozzarella gebruiken. Da's niet erg als dat in de oven moet. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen