zaterdag 27 augustus 2011

Een nieuwe veggie lasagne.

Ik probeer zo weinig mogelijk vlees te eten. Maximaal 1x week is voor mij ruimschoots voldoende. Ik vind het ook leuk om te experimenteren zonder dat daar iets voor moet sterven. Deze lasagne bijvoorbeeld is echt zalig en is bij ons een instant favoriet geworden.



veggie lasagna


Wat moet daar allemaal in?

12 verse lasagnevellen (uit het koelvak)
1 bakje champignons (in plakjes gesneden)
300 g jonge spinazie
2 teentjes look (fijngehakt)
1 sjalot (fijngehakt)
250 g philadelphia natuur (géén kruidentoestand want dat overheerst te veel)
een bosje verse tijm
2 coeur de boeuf tomaten
100 g geraspte parmezaan
peper en zout,
muskaatnoot
olijfolie


Doe wat olijfolie in een anti-aanbakpan en stoof er de look en de sjalot in. Voeg er na 2 minuutjes de champignons bij en bak tot ze gaar zijn. Nu mag je er de philadelphia onder roeren. Als deze volledig gesmolten is, mag de spinazie erbij. Kruid met peper, zout en wat muskaatnoot. Haal van het vuur.

Snij de tomaten in hele fijne plakjes.

Neem een ovenschotel en schep er wat van de champignons-spinazie mengeling in. Bedek met een paar vellen lasagne. Leg er een aantal plakjes tomaat in, kruid met een beetje peper en een klein snufje zout. Verdeel er wat van de verse tijm over zoals je hieronder op de foto ziet.


veggie lasagna tutorial


Leg hierop opnieuw enkele velletjes lasagne, doe er wat van de champignons-spinazie mengeling over, terug wat lasagnevellen en sluit af met enkele plakjes tomaat (vergeet niet te kruiden met peper, zout en tijm). Verdeel hierover de parmezaan en zet 25 minuutjes in een voorverwarmde oven op 190°.


Smakelijk!

12 opmerkingen:

  1. absolutely gorgeous;) I love your pics;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit!
    Ook hier zo min mogelijk vlees.
    Ga m dus maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit! Die tomaten zijn alleen al een plaatje om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze staat klaar voor morgen, heb er wel nog geroosterde pijnboompitjes bij gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vind ik die lasagna in het koelvak van colruyt??
    grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een nieuwe favoriet in mijn keuken! Heerlijk gewoonweg!
    Die geroosterde pijnboompitjes klinken als iets wat ik volgende keer ook moet proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gisteren uitgeprobeerd en njammie, wat is dit lekker! Mijn kleine zoon van 15 maand was er ook helemaal weg van.

    BeantwoordenVerwijderen