vrijdag 6 mei 2011

Gerookte zalmslaatje met pompelmoes

Soms moet je niet al te veel moeite doen om iets lekkers op tafel te zetten. Een paar goeie ingrediënten en 't is meteen al een feest. Gerookte zalm en pompelmoes, of grapefruit voor onze noorderburen, gaan perfect samen.


zalmpompelmoes


Wat heb je nodig voor 2?

1 zakje luie wijvensla (mesclun)
100 g gerookte zalm
100 g grijze garnaaltjes
1 grapefruit/pompelmoes
enkele takjes dille
1 el olijfolie
peper en fleur de sel


Verdeel de sla over de borden, schil de pompelmoes met een mes en snij er de partjes uit. Vang het sap op. Leg de pompelmoesstukjes kris kras over de borden. Doe hetzelfde met de gerookte zalm en de garnalen. Versnipper er de dille over en maak een vinaigrette van de olie en 2 el pompelmoessap. Kruid met peper en zout. Giet over de sla en versier met een takje dille. Serveer het slaatje met een lekker stuk krokant brood.


zalmpompelmoes hoog


Veel moet het niet zijn, als 't maar lekker is.

6 opmerkingen:

  1. en die fraisen dan voor Elza d. ? Als dessert ?
    Ik denk dat ze met het bovenstaande ook zal kunnen leven hoor. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat ziet er heerlijk uit! ik heb het opgeslagen en ga dit zeker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammie, ben blij dat ik eens een nieuw (makkelijk) slaatje met zalm kan maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Njamie, ik kreeg alweer honger! Komt bij op het lijstje om uit te testen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zie ik nu scheel van de goesting in al dat lekkers of ligt dat slaatje echt niet op een bord?!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nope, 't ligt op een snijplank. ;-) Dat fotografeerde precies ni mooi op een bord, heb dan maar van arremoei het op een plank gelegd en dees is het resultaat. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen